2021-11-03 07:51:56• hírek • Szatmár.ro

Kölcseys diákok sikere a Bolyai Matematika Csapatversenyen

A Bolyai Matematika Csapatverseny a Kárpát-medencét felölelő verseny, amely lehetőséget ad a magyarországi és a határokon túli magyar nyelven tanuló tehetséges diákoknak matematikai tudásuk bizonyítására.

A matematikai ismeretek, logikus gondolkodás és elemző képesség mellett fontos szerepet kap az együttműködési készség is, hiszen a megmérettetésen 4 fős csapatok vesznek részt. A verseny Bihar-Szatmár megyéket felölelő körzeti fordulóján a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumot is képviselte 17 csapat - nyolc az elemi osztályok, kilenc az általános iskolások diákjainak képviseletében - tájékoztatta híroldalunkat a szatmári tanintézmény.


Az elemi osztályos diákokat Kallós Enikő, Szőke Réka és Klipács Szende tanítónénik, míg az V.- VIII. osztályos diákokat Kui Rita és Tempfli Gabriella matematika tanárnők készítették fel. A versenyen kitűnő eredmények születtek. Első helyezést értek el és meghívást kaptak a budapesti országos döntőbe az V. osztály Matemágusok csapata, amelynek tagjai Lőkös Ákos Bence, Mihály Ármin, Szabó Erik, Vígh Lénárd, a VI. osztály Vadkutyák csapata, amelynek tagjai Jankó Szép Tamás Dénes, Nagy Tamás, Szenes Viktória Maja, Tamba Dániel, és a VII. osztály Lámák csapata, amelynek tagjai Dénes Máté Gergő, Nagy Hanna, Strugurel Krisztina Maya, Szabó Márk. További díjazottak: 3. helyezésben részesültek a IV. osztály Matek Tündér csapata, tagjai Jankó Szép Viola, Kovács Szófia, Makové Fanni, Orosz Viktória és a VI. osztály Suhanók csapata, tagjai Ari Fruzsina Lilla, Fazakas Magor, Sárvári Dorottya és Turbucz Gáti Ármin Albert; 5. helyezett lett a IV. osztály Vajkaramella csapata, amelynek tagjai Csirák Viktória, Erdei Regina, Maiorciac Petra, Tóth Blanka.


Tempfli Gabriella tanárnő a versenyző diákjainak nagy száma és azok eredményessége elismeréseként megkapta a Bihar és Szatmár megye tanári fődíját.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: